Wie zijn wij

Klimdraad is een muzikale jongerengroep, die bestaat uit jongens en meisjes vanaf 10 jaar, die samen zingen en musiceren.

Onze leden moeten helemaal geen muziekschool gevolgd hebben en hoeven geen getalenteerde zanger of zangeres te zijn, maar het is wel belangrijk dat ze graag musiceren en/of zingen. Er moet trouwens ook geen lidgeld betaald worden. Hou je gewoon van zingen en musiceren, maar ook van plezier maken met een leuke groep vrienden, dan is dit je kans!

We luisteren ongeveer om de twee weken de 10.30-uurviering op in de Sint-Bertinuskerk. We brengen ook wel eens een frisse noot op andere parochies of in speciale vieringen (jongerenvieringen, Eerste Communie of H. Vormsel, huwelijksvieringen, jubileums …). Daarnaast zijn we ook steeds bereid een namiddagactiviteit van verenigingen muzikaal te vullen en op te fleuren (bv. kerstoptreden).

Elke woensdag repeteren we van 18.30 tot 19.45 uur in de sacristie van de Sint-Bertinuskerk.We repeteren hoofdzakelijk voor de komende vieringen en optredens of leren een nieuw lied. Daarnaast willen we graag elke repetitie wat tijd besteden aan amusementsliedjes, bv. Clouseau, Spring, Yevgueni …

Om de vriendschap te versterken, worden er elke vakantie groepsactiviteiten georganiseerd, want Klimdraad is veel meer dan zingen alleen! Zo gaan we eens een dag naar een pretpark, schaatsen, bowlen, Sunparks of houden we een folkbalnamiddag, Afrikaanse workshops,… Tweejaarlijks gaan we ook op driedaags Klimdraadkamp. Met de regelmaat van de klok wordt er een ouderavond georganiseerd met sketches, medleys, dansjes en nog zoveel meer.