Klimdraad vierde feest voor hun 30 jaar, voor deze gelegenheid samen met enkele oud-leden.


De Klimdraadleden beleefden deze zomervakantie een tof kamp in de Vlaamse Ardennen. In het Muziekbos lieten we ons horen!

Klimdraad nodigt uit:


Klimdraad wenst jullie een muzikaal 2023 toe en hoopt jullie dit nieuwe jaar te ontmoeten op één van hun optredens! Kijk voor meer info bij onze agenda.

Ondertussen is Klimdraad het nieuwe werkjaar gestart. Check onze agenda!

Klimdraad zette samen de vakantie in met een dagje pretparkplezier en geniet nu even van een kleine zomerpauze …


Klimdraad wenst jullie een muzikaal 2022 en startte het nieuwe jaar met een leuke schaatsactiviteit!Tijdens de week van “Dag van de Jeugdbeweging” zongen enkele Klimdraadjongeren over de middag liedjes op de speelplaats van de Poperingse scholen. De leerlingen konden bekende popnummers uit een keuzelijst meezingen. De sfeer zat er in, want er werd ook geklapt en gedanst. Voor Klimdraad een warme ervaring!


Klimdraad sloot deze zomervakantie af met een leuke bowlingactiviteit. Iedereen genoot van het gezellig samenzijn als groep. We zijn er helemaal klaar voor om het nieuwe werkjaar swingend en zingend in te zetten!


Half juli trok Klimdraad met de fiets naar de Vakantiehoeve Rodeberg in Westouter op Klimdraadkamp. Tijdens deze driedaagse werd er heel veel gezongen, ook bij het gezellige kampvuur. Het groepsgevoel was top!


Sinds april repeteert Klimdraad weer wekelijks, weliswaar buiten en met max. 10 leden, zoals de richtlijnen het voorschrijven.

Met een heel beperkte groep (3 zangers en 2 muzikanten) mocht Klimdraad al een twee livestreamvieringen in de Sint-Bertinuskerk opluisteren.

Heel fijn dat de jongeren zo enthousiast zijn om weer samen te zingen!


Na bijna 4 maanden kon Klimdraad tijdens de krokusvakantie weer repeteren! Sinds februari mogen +12-jarigen met max. 10 leden en in buitenlucht weer deelnemen aan 1 buitenschoolse activiteit. Het was fijn elkaar weer terug te zien en samen te kunnen zingen!Eind oktober besliste de Vlaamse Regering onder meer dat activiteiten van jeugdverenigingen voor +12 jarigen niet langer mogelijk zijn. Covid-19 grijpt immers helaas weer stevig om zich heen in Vlaanderen. Ook in Poperinge, waar de voorbije dagen geregeld heel wat besmettingen per dag werden vastgesteld. Cijfers die ons allen zorgen maken. Daarom besliste het schepencollege op 5 november om alle jeugd, sport- en socioculturele activiteiten voor -12 jarigen, als ook de werking van de verenigingen te annuleren tot en met zondag 13 december ‘20. Ondertussen hopen wij dat Klimdraad de kerstperiode muzikaal zal kunnen opfleuren … Hou even afstand, maar laat elkaar niet los!


Ook op de Dag van de jeugdbeweging, vrijdag 23 oktober ’20, droegen de Klimdraders hun uniform, de groene Klimdraadsweater, op school, omdat ze fier zijn op deze muzikale jongerengroep.


Begin augustus startten de repetities terug onder strenge coronamaatregelen: zingen met een mondmasker, op anderhalve meter van elkaar en achter de glazen wand, … Ondanks alle maatregelen blijven de jongeren enthousiast om samen te komen. Een Klimdraadlid vertelt: “Ik voel me veilig bij Klimdraad en kijk wekelijks uit naar de gezellige repetities.”


Bij de start van de zomervakantie kwamen de jongeren van Klimdraad voor het eerst samen voor het jaarlijkse kermistraktaat. Naast het smullen van oliebollen, genoten ze  van het weerzien en bijpraten met elkaar. Ze zongen ook al enkele liedjes in openlucht en met mondmasker, wat niet zo vanzelfsprekend is. Bij de heropstart willen we vooral de Klimdraders samenbrengen en de vriendschapsbanden weer aanhalen, hen de kans geven om elkaar terug te ontmoeten. Daarom organiseren we in juli nog enkele activiteiten, zoals bowlen en een fotozoektocht voor de groepssfeer.


Nu we op zondag geen communieviering kunnen verzorgen, daagt dirigente Veerle de jongeren uit met muzikale opdrachten. We horen en zien elkaar ook wekelijks via videochat, net zoals een repetitie op woensdag. Klimdraad kijkt vol verlangen uit naar een repetitie of optreden en hoopt snel hun muzikaliteit samen te kunnen hervatten.


Ook Klimdraad blijft nog steeds “in zijn kot” en kijkt vol verlangen uit naar een repetitie of optreden. Ondertussen staat de planning voor volgend werkjaar online. Check onze agenda en hopelijk tot binnenkort!


Op aanvraag van de Poperingse Jeugdraad en IJD, waarbij wij zijn aangesloten, schrapt ook Klimdraad alle activiteiten tot en met 19 april ’20. Voor alles erna wachten we nog even af.
Wees voorzichtig en zorg voor elkaar! Dan zien we elkaar hopelijk gauw weer terug.


Beste Wensen voor een fantastisch en muzikaal 2020! Klimdraad hoopt u in dit nieuwe jaar tijdens één van de optredens te ontmoeten.


Kerstmis met Klimdraad

Elk jaar staat Klimdraad ook paraat om de kerstperiode muzikaal te omlijsten. Reeds enkele jaren brengen wij sfeervolle kerstmuziek op de kerstmarkt in Poperinge, met bekende kerstklassiekers, afgewisseld met jeugdige kerstliederen. Daarnaast zorgen wij ook voor muzikale kerstsfeer tijdens de kerstvieringen, waar we voornamelijk de gekende klassieke kerstliederen zingen, aangevuld met moderne jeugdige kerstmuziek.
Klimdraad nodigt u bij deze graag uit om hun sfeervolle kerstmuziek te komen opsnuiven! Klimdraad is met Kerstmis 2019 te horen en zien …
– op de Winterkiosk van Poperinge op zaterdag 21 december 2019 vanaf 18.00 uur
– tijdens de kerstviering op kerstavond in de Onze-Lieve-Vrouwekerk op dinsdag 24 december ’19 om 17.00 uur
– tijdens de kerstviering op kerstdag in de Sint-Bertinuskerk op woensdag 25 december 2019 om 10.30 uur


Concert SING FOR LIFE t.v.v. De Warmste Week

12 uur lang wordt de Sint-Michielskerk (Rijselstraat) te Kortrijk gevuld met zang voor het goede doel. Vanaf 10.00 uur ‘s morgens tot 22.00 uur ‘s avonds wordt op zondag 22 december ‘19 de kerk gevuld met hemelse, warme klanken door 18 koren. Alle muziekgenres komen aan bod, al bestaat het aanbod vooral uit koorzang, kleinkunst en chanson. Natuurlijk krijgt het meezingen ook een kans! Met 1 toegangskaart van 5 euro kom je er binnen en/of steun je onze gezamenlijk gekozen goede doelen: Sint-Michiel Agape, Join For Water en School&ziekzijn. Ook Klimdraad krijgt de unieke kans om hieraan deel te nemen. Komen jullie om 15.00 uur voor ons supporteren? meer info via deze link

of via de blogspot


Gratis aperitiefconcert
Op zondag 17 november 2019 nodigt Klimdraad, o.l.v. dirigente Veerle Christiaen, jullie uit voor een aperitiefconcert vanaf 11.30 uur in de Sint-Bertinuskerk.

De jongeren brengen uit hun eigen repertoire Nederlandstalige, maar ook Engelse amusementsmuziek en – zang. Kortom een concert voor jong en oud, waarbij jullie kunnen genieten van een glaasje. De toegang is gratis.


We gaan er even tussenuit …

Juni betekent examentijd en dus gaan we er even tussenuit. Succes aan al studenten!


Nagenietend

Nog nagenietend van ons concert, blikken we vooruit op de rest van ons werkjaar.

En dat betekent instapvieringen, Eerste Communies en Vormselvieringen!


concert “Geniet”

De muzikale jongerengroep Klimdraad uit Poperinge bestaat 25 jaar en dat mag gevierd worden! Op zaterdag 5 januari 2019 presenteert Klimdraad o.l.v. dirigente Veerle Christiaen dan ook met trots hun concert ‘Geniet!’. Het wordt een mix van bekende en minder bekende liederen, van Ed Sheeran en Clouseau, tot Disney- en Klimdraadklassiekers. Kortom een concert voor jong en oud, waarbij je maar één iets hoeft te doen: genieten!

Wilt u er graag bij zijn? Bestel dan kaarten via klimdraad@gmail.com of bij één van onze leden.

Alle praktische info vindt u hieronder.

Praktische info:

  • Datum: 5 januari 2019 om 19.30 uur
  • Plaats: Sint-Bertinuskerk, Grote Markt, Poperinge
  • Prijs:
    • kinderen jonger dan 6 jaar: gratis
    • kinderen tussen 6 en 12 jaar: € 3,00
    • kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen: € 5,00
  • kaarten te verkrijgen bij Klimdraadleden of klimdraad@gmail.com

Repeteren, repeteren, repeteren, …

Na een geslaagde academische zitting, repeteren we volop voor ons concert op 5 januari 2019. Noteer alvast deze datum in je agenda!


Open repetitie, welkom!

Op zoek naar een muzikale bezigheid waar er naast muziek ook tijd is voor ontspanning en vriendschap? Ben je ouder dan 10 jaar? Dan is Klimdraad iets voor jou!

Op woensdag 19 september 2018 houdt Klimdraad een OPEN REPETITIE met muziek en zang! Alle muzikanten die dwarsfluit, gitaar of keyboard/piano spelen en uiteraard ook zangers, zijn van harte welkom! We verwelkomen jullie vanaf 18.30 uur tot 19.45 uur in de sacristie van de Sint-Bertinuskerk (ingang langs Vroonhof).

Meer info over hoe je lid wordt, vind je hier.


We vliegen erin!

Half augustus startte Klimdraad opnieuw met repeteren om ons voor te bereiden op de feestelijkheden van 25 jaar Klimdraad in september. Tussen al het repeteren door werden de vriendschapsbanden versterkt tijdens een dagje Bellewaerde.

Op zondag 16 september 2018 verzorgt Klimdraad om 10.30 uur een muzikale jongerenviering in de Sint-Bertinuskerk, onder het thema “Samen klanken klinken”. Voor deze feestelijke gelegenheid zorgen we niet alleen voor muziek en zang, maar we geven de ganse viering een jeugdig tintje. Het wordt een dag vol herinneringen en een bijeenkomst van Klimdraadleden doorheen die 25 jaar.

Op zaterdag 29 september 2018 wordt de groep op het Poperingse stadhuis ontvangen tijdens een academische zitting, waar teruggeblikt wordt met woord, beeld en muziek op die 25 jaar. Wie wil meegenieten van hun frisse klanken is van harte welkom op beide festiviteiten!


Vakantie!

Aan iedereen een welverdiende vakantie toegewenst!

Ook Klimdraad neemt een kleine zomerpauze om zich volop voor te bereiden op 25 jaar Klimdraad.


Bijna vakantie, maar eerst …

Klimdraad gaat er even tussenuit, want de examens komen eraan. Succes aan alle studenten!


Zon!

De lente komt eraan en dus ook het Vormsel en de Eerste Communies! Dat betekent repeteren en nog eens repeteren voor Klimdraad. Benieuwd? Check onze agenda om te weten welke communievieringen we allemaal opluisteren.

Naast repeteren, is er ook tijd voor ontspanning. Kijk hier naar foto’s van ons “kunnen” met boomwhackers tijdens een repetitie.

Zoals elke schoolvakantie was er in het paasverlof ook een Klimactiviteit. Zie hier hoe wij genoten hebben van de eerste zonnestralen in het stadspark van Poperinge.


We slaan er op los!

Woensdag 14 februari zingen we in de Sint-Bertinuskerk de aswoensdagviering waarna we traditiegetrouw deelnemen aan het sobermaal.

‘s Namiddags volgt er wat ontspanning: djembé!

Benieuwd hoe het eraan toe ging? Foto’s vind je hier.


2018

Klimdraad kan terugblikken op enkele geslaagde kerstoptredens en geniet momenteel van de feestdagen.

Samen zetten we het nieuwe jaar al schaatsend in! Foto’s van dit alles vind je hier.


Na het bezoek van de Sint, waar we onze nieuwste Klimdraadleden samen op de foto zetten, komt de kerstperiode er weer aan! Tussen de proefwerkperiode door is ook Klimdraad volop kerstliederen aan het repeteren.

Klimdraad is met Kerstmis 2017 te horen en zien …

¯  op de kerstmarkt van Poperinge op vrijdag 22 december 2017 vanaf 19.00 uur

¯  tijdens de kerstviering op kerstavond in de Onze-Lieve-Vrouwekerk op zondag 24 december ’17 om 17.00 uur

¯  tijdens de kerstviering op kerstdag in de Sint-Bertinuskerk op maandag 25 december 2017 om 10.30 uur


We gaan van start …

De open repetities zijn voorbij en dus kan er volop gerepeteerd worden aan nieuwe liederen.

Benieuwd? Check onze agenda en kom luisteren!

 

De open repetities gemist en nog zin om bij Klimdraad te komen?

Geen probleem, contacteer onze dirigente Veerle Christiaen en wie weet ben jij binnenkort ook een Klimdrader.


Klimdraad zoekt!

Nadat Klimdraad 8 jaar geleid werd door het dirigentenduo Veerle en Wendy, neemt Veerle in dit 24ste Klimdraadjaar het dirigeren en de verantwoordelijkheid volledig op zich. Samen met de steun van het enthousiast Klimdraadbestuur, maken we er een jaar vol leuke optredens en activiteiten van. 

Natuurlijk hopen we ook enkele nieuwe leden te verwelkomen, zowel jongens als meisjes vanaf 10 jaar. Op woensdag 6 en 13 september 2017 houdt Klimdraad een OPEN REPETITIE met muziek, zang en een muzikale quiz! Alle muzikanten die dwarsfluit, gitaar of keyboard/piano spelen en uiteraard ook zangers, zijn van harte welkom! We verwelkomen jullie vanaf 18.30 uur tot 20.00 uur in de sacristie van de Sint-Bertinuskerk (ingang langs Vroonhof).


Vakantie

Terwijl Klimdraad tot eind augustus geniet van een welverdiende vakantie, kunnen jullie nog nagenieten bij de foto’s van het afgelopen werkjaar. Ook ons laatste optreden werd ondertussen aangevuld!


Bijna vakantie!

Het Klimdraadwerkjaar loopt bijna ten einde. We verzorgen op 15 juli nog een huwelijksceremonie en daarna genieten we van een welverdiende rustpauze.

Foto’s van ons optreden in Brugge kun je hier bekijken.


Zendingsviering ‘vol zin de vakantie in’

Op zaterdag 1 juli 2017 om 17.30 uur  is Klimdraad te horen in een gebedsviering voor alle West-Vlaamse jongeren uit jeugdbewegingen en – verenigingen.
Deze gaat door in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge. Even bezinnen in een zendingsviering, vooraleer we de vakantie starten en samen op kamp vertrekken.
Een moment van samenzijn en samen zingen rond het thema “Vol zin de vakantie in”. Iedereen is van harte welkom!


Kamp

Nog nagenietend van ons zonnig Klimdraadkamp, repeteren we nu volop Eerste en Plechtige communieliedjes. Foto’s van het kamp zijn hier beschikbaar.


Drie op een rij

Na het beiaardconcert en ‘n leeg’n pupiter is ook ons derde concert van dit werkjaar, namelijk het benefietconcert Maria-Ommegang goed verlopen. Foto’s zijn hier te bekijken.

Nu is het uitkijken naar ons Klimdraadkamp in de paasvakantie!


Benefietconcert Maria-Ommegang

Op vrijdag 10 maart 2017 is Klimdraad te horen op het benefietconcert georganiseerd ten voordele van de Maria Ommegang.

“In 2012 werd een eerste benefiet georganiseerd in de Sint-Janskerk. Het Ommegangscomité staat immers elk jaar voor de niet te onderschatten uitdaging om de Maria-Ommegang aan te passen en kleine vernieuwingen door te voeren. Vijf jaar later richt het comité hiervoor een tweede benefietoptreden in.

Verschillende Poperingse muzikale verenigingen treden die avond op en brengen ook samenzang. Naast de muzikale jongerengroep Klimdraad treden ook de ondersteunende koren Zingende Kerk Poperinge en Hoogland Wijtschate op. De Kunstacademie van Poperinge zorgt voor muzikale intermezzo’s en de Wimpeliers van Oostnieuwkerke tonen hun vlaggenkunsten. Daarnaast zien we ook het muziekensemble van de familie Rabaeye “PiDRAC” aan het werk.

Hierbij wordt enerzijds gestreefd naar de betrokkenheid van de jeugd met enthousiaste zingende jongeren en individuele muzikale talenten. Anderzijds wordt dit jaar vooral de klemtoon gelegd op samenzang. Mooie Vlaamse gekende liederen kunnen meegezongen worden met ondersteuning van de zangkoren en het muziekensemble. Ter afwisseling geven de wimpeliers een wervelend kijkstuk.

Een gevarieerde programma voor een muzikale avond bij de start van het triduüm, ter nagedachtenis van het mirakel van Onze-Lieve-Vrouw van Sint-Jan.”

Benieuwd naar wat Klimdraad zal brengen? Tickets zijn te koop bij
Jef De Gersem
Professor Dewulfstraat 102
8970 Poperinge
Email: Jef.De.Gersem@telenet.be
Telefoon: 057/33 48 55


kerstmarkt-23-12-2016

‘T is voorbij …

 Klimdraad heeft genoten van de feestdagen en de muzikale verzorging ervan. Hopelijk u ook?

Foto’s kunt u hier bekijken.


Kerstoptredens

kerstcrea-for-lifeNaar jaarlijkse gewoonte verzorgt Klimdraad ook enkele kerstoptredens. Wij nodigen u bij deze graag uit om de sfeervolle kerstmuziek van Klimdraad te komen opsnuiven!

Klimdraad is met Kerstmis 2016 te horen en zien:

·         op “Kerstcrea for life” ten voordele van vzw Matthijs in het Perron in Ieper op zaterdag 17 december 2016 tussen 16.30 en 17.15 uur.winter-in-poperinge

·         op de Kerstmarkt in Poperinge op vrijdag 23 december 2016 tussen 19.00 en 21.00 uur.

·         op Kerstmis 25 december 2016 brengen ze om 10.30 uur kerstmuziek en zang in de Sint-Bertinuskerk.


Fototentoonstelling Jeugdraad

Klimdraad doet mee aan de fototentoonstelling van de jeugdraad en maakt kans om de publieksprijs te winnen. Wat moet je hiervoor doen? De foto van Klfototentoonstelling-jeugdraadimdraad liken op de facebookpagina van de jeugdraad van Poperinge, te vinden via deze link. Alvast bedankt voor jullie stem!

De foto zelf, en enkele andere, zijn te bewonderen in de bibliotheek van Poperinge.


‘n leegn pupiter: ‘t is voorbij

Klimdraad heen-leegn-pupiterft genoten van haar optreden samen met de Koninklijke Poperingse Harmonie en Te Fète. Hopelijk u ook? Bedankt voor jullie aanwezigheid en lovende worden. Geniet samen met ons nog eens mee met de foto’s van dit unieke concert.

 

‘n leegn pupiter

Op 12 november is Klimdraad te gast op het concert “’n leegn pupiter” van de “Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia”.

flyer-n-leegn-pupiter

Wanneer: zaterdag 12 november 2016, 20.00 uur, deuren open om 19.15 uur

Waar: feestzaal OLVi, Boeschepestraat 14, 8978 Poperinge

Wat: Tijdens de oorlogsjaren ’14-’18 lag het verenigingsleven in Poperinge zo goed als stil. Ook in ’ t stadsmuziek lag er die jaren niets op de pupiter. Vele jonge mannen moesten gaan vechten, duizenden gezinnen sloegen op de vlucht en de achterblijvers probeerden te overleven.

 De muzikanten van de harmonie, o.l.v. Björn De Kock brengen met dit vertelconcert hulde aan hun eigen (over)grootouders die leefden tijdens De Groote Oorlog.

Oma Rita Mareco vertelt aan haar kleinkinderen over de gruwel van de oorlog, over de overlevingsdrang van de achterblijvers en waar de vluchtelingen van toen heen trokken.

Samen met de frisse koorklanken van Klimdraad, o.l.v. Veerle Christiaen en Wendy Dewancker en een vrolijke noot van folkgroep Te Fête zorgt de harmonie met hedendaagse werken voor de passende muzikale omlijsting.
Elke muzikant wordt samen met de familieleden van toen in beeld gebracht om op het einde van de avond met een collage van foto’s duidelijk te maken dat dankzij deze mensen de harmonie geworden is tot wat ze vandaag is: een mooie, bloeiende vereniging verbonden door muziek en vriendschap.

Prijs: €12 in voorverkoop, €15 aan de deur.

Zin om te komen luisteren? Mail naar klimdraad@gmail.com om kaarten te bestellen.